28. 03. 2023. FOSTER Projekat i ,,Digitalno selo” – okupljanje učesnika u Novom Sadu

Krajem marta, nakon inicijalnog sastanka održanog u oktobru 2022. godine u Briselu, prve radionice u okviru FOSTER projekta pod pokroviteljstvom Evropske komisije održane su u Novom Sadu. Projekat Digitalno selo zbog svog velikog potencijala uključen je u FOSTER projekat kako bi primerima dobre prakse doprineo razvoju efikasnijeg i kvalitetnijeg food sistema.

Na organizovanim radionicama u trajanju od dva dana okupili su se predstavnici tzv. ,,food klastera” koji svojim projektima doprinose unapređivanju sistema hrane, od primarne proizvodnje do krajnjih korisnika. Okupljeni su bili iz svih delova Evrope – Španije, Velike Britanije, Mađarske, Holandije, Nemačke, a svima zajedničko bilo je dobro raspoloženje i želja za sticanjem novih znanja.

U ime Digitalnog sela bili su prisutni predstavnici sva tri partnera, kao i dva meštana iz Mokrina koji su sa okupljenima podelili svoje iskustvo i očekivanja od projekta. Predstavnici partnera su projekat predstavili, ukazali na najznačajnije prednosti i potencijalne izazove sa kojima se u realizaciji susreću, a sa drugim učesnicima radili su na razmeni ideja i deljenju iskustava u cilju njihovog ispunjavanja i prevazilaženja.